Дж. К. Роулинг: С удоволствие бих излежала две години в затвора – Любопитно

Венцислава

Дж. К. Роулинг заяви, че с удоволствие би прекарала две години в затвора, ако бъдещото лейбъристко правителство обяви за престъпление от омраза умишленото назоваване на някого с грешни местоимения.

Авторката на „Хари Потър“ заяви, че по-скоро ще лежи в затвора за неправилно определяне на пола, отколкото да се подчинява на „принудителна реч“. Тя се изказа, след разкритията, че лейбъристите планират да въведат по-строги наказания за обиди, насочени към транссексуални хора.

Правителството заяви миналата година, че умишленото погрешно определяне на пола на някого „вече е престъпление от омраза“, ако е мотивирано от враждебност към транссексуалната идентичност на жертвата, но политиката на лейбъристите ще означава по-строги наказания за извършителите.

Ако се превърне в „утежнено престъпление“, подобно на нападенията от расова омраза, тормозът, основан на нечия полова идентичност, може да доведе до присъда до две години затвор.

Критиците обаче се опасяват, че поради тежката намеса на полицията в предишни онлайн разправии, този ход може да доведе до преследване на критично настроени към пола активисти, които отказват да използват предпочитаните от транссексуалните лица местоимения и се обръщат към тях с техния роден пол.

Г-жа Роулинг се включи в спора, след като публикува в социалните мрежи думата „не“ над изображение на лозунга „транссексуалните жени са жени“.

Когато потребител на X, бившия Twitter, ѝ каза, че гласуването за лейбъристите ще означава две години затвор, тя отговори: „С удоволствие ще изкарам две години, ако алтернативата е принудителен изказ и принудително отричане на реалността и значението на пола. Започвайте съдебното дело, казвам аз. Ще бъде по-забавно, отколкото някога съм се забавлявала на червения килим“.

След това тя се пошегува с последователите си за това какъв може да е животът зад решетките.

„Надявам се на библиотеката, очевидно, но мисля, че бих могла да се справя добре и в кухнята. Пералнята може да се окаже проблем.“, каза г-жа Роулинг.

Депутатката от лейбъристката партия Роузи Дъфийлд, която също като авторката на бестселъри е била обект на нападки заради противопоставянето си на джендър идеологията, ѝ каза: „Ще се видим, Джо!“

През уикенда г-жа Роулинг се появи изненадващо на феминистка конференция, насочена към активисти за правата на транссексуалните.

Тя заяви пред участниците в събитието FiLiA в Глазгоу, че е готова да „поеме удара“ за отстояването на правата на жените, защото „може да си го позволи“.

Състоянието ѝ се оценяваше на 857 млн. паунда по-рано тази година, но ще бъде допълнително увеличено от хонорарите от успеха на последната видеоигра „Наследството на Хогуортс“.

След това тя написа в интернет: „Жените са били изтласквани от работа, премълчавани от страх да не загубят препитанието си, тормозени и нападани. Това прави още по-важно тези от нас, които могат, да се застъпят за тези, които не могат.“

Лейбъристите все още не са отговорили на забележките на г-жа Роулинг.

Next Post

Делян Пеевски от Якоруда: Ангажираме се с постигането на реални промени и европейски стандарт на хората в общините - Избори 2023

ДПС подкрепя евроатлантическото правителство, за да има реални промени и да се подобри стандарта на живот на хората в общините. Нашият ангажимент е постигането на европейски стандарти – модерни общини, с модерни училища и детски градини, добра инфраструктура и подкрепа за бизнеса за откриването на нови работни места, за да […]
Делян Пеевски от Якоруда: Ангажираме се с постигането на реални промени и европейски стандарт на хората в общините - Избори 2023

Може да харесате още