Габровски се срещна с представители на „Български възход“ – България

Венцислава

Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски се срещна с представители на парламентарната група на „Български възход“ в зала „Запад“ на Народното събрание.

Разговорите са част от опитите на ГЕРБ-СДС да намери подкрепа за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат. 

БСП: Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ-СДС

От ГЕРБ-СДС на разговорите присъстват още председателят на парламентарната група (ПГ) Десислава Атанасова и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. От страна на „Български възход“ дойдоха председателят на ПГ Стефан Янев, Надежда Самарджиева и Георги Самандов. 

„Надявам се с повече дипломатичност и с повече диалог да успеем да потърсим общите допирни точки, така че да може да се излезе от тежката ситуация, в която България се намира, и по възможност да се избегнат поредните извънредни избори“, посочи Габровски.

ДБ след срещата с ГЕРБ: Не можем да подкрепим правителство с първия мандат

„В интерес на възможността да се направи кабинет сме готови на разговори както в случая, както вие сте носител на първия мандат, така, ако той не е успешен, ще продължим по реда“, заяви от своя страна Янев.

По-рано днес проф. Николай Габровски разговаря с представители на „Демократична България“ и „БСП за България“. 

Rate this post
Next Post

Нов график на влаковете на БДЖ от 11 декември - България

Източник: Нов график за движение на влаковете, изготвен от Български държавни железници (БДЖ), влиза в сила от утре, 11 декември, съобщиха от дружеството. Ще бъде удължен маршрутът на сутрешния влак от Кърджали за Димитровград, който вече ще пътува до Пловдив и следобед обратно от Пловдив за Кърджали. Удължава се маршрутът […]
Нов график на влаковете на БДЖ от 11 декември