Светият синод с позиция относно „София Прайд“ – България

Венцислава

Светият синод изразява категоричното си неодобрение и несъгласие, и се противопоставя на организирането и провеждането на „София прайд“ на 17 юни в София. Това се посочва в обръщение на Светия синод, публикувано на сайта на Българската патриаршия. 

„Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо установена даденост“, се посочва в обръщението на Светия синод.

Нов протест пред кино „Одеон“

Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава, пише в обръщението.

Православната църква всякога се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора определящ живота му. Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето, се посочва още в него.

Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, се отбелязва в обръщението на Светия синод.

Next Post

За по-здравословен обяд: Хрупкаво бутер тесто с вкусни зеленчуци - Любопитно

Източник: iStock/Getty Images Бутер тестото е един от най-добрите помощници в кухнята. Откакто можем да намерим готово бутер тесто по магазините, приготвянето на солени и сладки вкуснотии е лесна, забавна и бърза работа, с която може да се справи всеки. Ако очаквате гости този уикенд или искате да поглезите семейството […]
За по-здравословен обяд: Хрупкаво бутер тесто с вкусни зеленчуци

Може да харесате още