Как да запазим трайността на аромата от наливните парфюми

Венцислава

Наливна парфюмерия се използва все повече, особено за силни и интензивни аромати, включително за такива от водещи марки. Както ще видите в Zag Zodiak, съществуват най-разнообразни аромати, които се предлагат като наливни парфюми онлайн. Един често срещан въпрос, обаче, е как да запазим тяхната трайност, тъй като, по презумпция, те могат да изветреят и да изгубят силата си доста по-бързо.

Дръжте ги затворени, когато не ги използвате

Ако използвате наливни парфюми, една изключително важна стъпка, за да запазите тяхната трайност, е да затваряте парфюма, когато не го използвате. Оставянето му отворен означава, че ароматът дифундира в околното пространство, изпарява се, изветрява и, постепенно, губи силата си.

Дръжте ги на подходящо място

Освен това, ако държите парфюма на горещо място, изложено на пряка слънчева светлина, или на висока влага, често може да забележите, че той губи силата си. Подобни парфюми трябва да се съхраняват на сухи места, на стайна температура, без досег до пряка слънчева светлина. В противен случай самият аромат се променя под влияние на температурата, влагата и слънчевите лъчи, като това често намалява силата и интензивността му.

Трикове при нанасяне

Когато нанасяте наливния парфюм, също искате неговият аромат да се задържи дълго по кожата ви. За тази цел също има определени трикове и съвети. Първият от тях е да нанасяте парфюма по влажна кожа. Тя успява да улови по-добре химичните вещества в него, като ги задържа по кожата за по-дълъг период и позволява повече часове да се радвате на аромата му. Същевременно, уверете се и че самата ви кожа е добре хидратирана – не просто влажна отвън, а и с достатъчно вода в самата си сърцевина. За тази цел е необходимо да консумирате достатъчно течности и, при нужда, да използвате специфични козметични препарати. Сухата кожа не успява да задържи толкова добре ароматите, колкото добре хидратираната такава.

  • Допълнително, обърнете внимание на местата, на които нанасяте парфюма.
  • Най-дълго той се задържа по китките, в косата, шията, зад ушите.
  • Не пръскайте върху дрехите, а върху кожата.
  • Дрехите не могат да задържат толкова добре аромата, колкото самата ви кожа, която ще го запази за доста по-дълго време.

Разбира се, ако искате максимален ефект, оптималният ви избор би бил да нанасяте парфюма неколкократно. Тоест, през определени периоди от деня обновявайте свежестта, като пръснете отново от наливния парфюм върху китките, шията, зад ушите или в косата.

  • Най-добрият начин да се напръскате е като впръснете от аромата пред себе си, а после минете през така създадената „мъгла“ от аромат.
  • Разбира се, можете да пръскате директно и върху себе си, но не трябва да е от твърде близко разстояние, а от около 30-ина сантиметра.
  • Помнете, че ако пръскате върху дрехите, могат да останат петна, а и ароматът няма да се задържи толкова дълго.

Това е, тъй като те не могат да го задържат и той се изпарява далеч по-бързо. Най-дълготрайно се запазват ароматите, впръскани върху мокра кожа и, особено, такава, върху която е нанесен лосион за тяло.

Next Post

Част от най-опасния астероид ще кацне в Америка - Любопитно

Почти три години след като докосна повърхността на астероида „Бену“, сондата OSIRIS-REx на НАСА се връща на Земята. Космическият апарат ще донесе проба, събрана по време на мисията. Очаква се сондата да се приземи  в пустинята Юта в неделя, като по този начин се превръща в първата мисия на САЩ, която донася […]
Част от най-опасния астероид ще кацне в Америка - Любопитно

Може да харесате още