Microsoft пуска Copilot за Android и iOS – Технологии

Венцислава

Microsoft обяви, че пуска приложение на умния алгоритъм Copilot за мобилните операционни системи Android и iOS. Приложението за Android вече е готово и налично в Google Play Store, съобщава WindowsLatest.

Microsoft Copilot в Android разполага с почти пълната функционалност като Copilot през компютър. Потребителят може да задава въпроси, да иска резюмета на текст, за подава команди за създаване на изображения и т.н.

Приложението е алтернатива на това на ChatGPT, като към него са добавени функциите и възможностите на Copilot и част от Bing. Copilot за Android поддържа GPT Vision, GPT-4 и DALL-E моделите, като за някои потребители се предлага и GPT-4 Turbo. Очакванията са и този модел да стане достъпен за всички постепенно.

ChatGPT разви „мързел“, OpenAI не знае защо

Използването на приложението е безплатно, като поддържа и плъгини, т.е. добавки с още функционалности. Изискването е единствено смартфонът да има Android 11 или по-нова версия на платформата.

AI започва да замества служители в Google

Copilot вече може да композира и музика

Освен това Microsoft работи по приложение на Copilot и за iOS на Apple. Засега няма официална информация кога ще стане това, но според слухове, то също е почти готово и ще бъде представено скоро.

Google подобрява светофарите с AI

И Amazon пуска свой чатбот, този път за фирми

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Next Post

Microsoft подготвя първите компютри с AI - Технологии

Microsoft подготвя ново поколение лаптопи и компютри от гамата си Surface, което ще обърне голямо внимание на изкуствения интелект (AI). Според информация на Windows Central, амбицията на софтуерния гигант е да поведе сегмента и да предложи първите „AI компютри“. Други производители вече също подготвят такива модели, но Microsoft иска да […]
Microsoft подготвя първите компютри с AI - Технологии

Може да харесате още