Какъв е бил принц Уилям като студент – Любопитно

Венцислава

Принц Уилям има горе-долу същия див темперамент като брат си принц Хари, но е малко по-внимателен към образа, казват техни общи приятели. Доказателство за това се появи във в. „Дейли мел“, който цитира откъс от книгата на Пени Джунър „Принц Уилям: Роден да бъде крал“.

Авторката на книгата твърди, че в началото за принц Уилям е било много трудно да се интегрира в студентския живот. Хората около него постоянно го зяпали, а гардовете му, които се опитвали да се представят за студенти, доста се откроявали със старомодните си дрехи.

Освен това той се съмнявал в способностите си за учене. Социалната антропология е много теоретична, а Уилям е доста практичен човек.

„Университетът „Сейнт Андрюс“ има много умни ученици. Спомням опита си да вляза в Оксфорд от училище в Бирмингам: когато говориш с връстниците си, всички те изглеждат така, сякаш знаят повече от теб. И отчасти това е важало за Уилям. Той не бе най-умният ученик, който сме имали, но винаги е бил съвестен“, цитиран е д-р Корнър, университетски служител, който се грижил за принца.

Уилям прекарал първата си година, молейки баща си, принц Чарлз, и дядо си, принц Филип, да му позволят да напусне. Но до втората година на обучение постепенно се включвал в студентския живот.

Това до голяма степен се дължало на началото на връзката му с Кейт Мидълтън и преместването с нея и двама техни общи приятели в малък апартамент в къща, почти изцяло заета от студенти. Там непрекъснато се провеждали купони и те били толкова шумни, че единствената учителка, която наела апартамент в тази сграда, постоянно страдала и молела съседите си да бъдат по-тихи, но това не помогнало.

Според д-р Корнер приятелите са помогнали на принца да преодолее самотата. Освен това те го предпазвали от прекомерно внимание от страна на другите и понякога дори от агресия. Служител на университета твърди, че веднъж е видял как в рибарско селище недалеч от университета местен жител се е опитал да досади на Уилям, а приятели буквално са заобиколили принца от всички страни.

След като се отпуснал, принц Уилям започнал да води обичайния начин на живот за британски студент: носил дънки и дрънкулки, периодично се напивал и се забавлявал с приятели. Някои от тях все още помнят как Уилям се забавлявал от факта, че хазяйката на наетия му апартамент получила секс играчка за рождения си ден. В същото време принцът най-вероятно никога не е опитвал наркотици.

Идеята, че Хари е див, а Уилям е добър, е глупост. И двамата са били диви. Уилям знаел как да се отпусне и периодично се напивал много – както подобава на студент. Обичал да излиза с приятели, но внимавал да пази имиджа си.

„Ядосал си се, какво от това? На никого не му пука. Но ако сте опитали наркотици, това ще ви опетни завинаги, ако искате да станете крал един ден“, казва един от общите приятели на принцовете Хари и Уилям.

В резултат на това принцът успял да изживее живота на мечтите си, макар и не за дълго. Той успял да стане един от студентите, да се смеси с тълпата, да се разхожда спокойно из кампуса и да посещава магазини и кафенета. Въпреки това, ако Уилям трябвало да напише есе и приятелите му не били на разположение да го придружат, той предпочитал да работи върху него у дома, отколкото в библиотеката, където някой можел да дойде и да започне разговор с него.

Кейт Мидълтън е привлякла принц Уилям, защото не се откроявала особено сред другите момичета. Уилям, който завърши училище за момчета, бил много срамежлив в присъствието на представители на противоположния пол, а бъдещата му съпруга се откроявала сред тях с това, че не се опитвала специално да му угоди. 

Видеото е архивно: „Принц Уилям – най-секси плешивият мъж – „На кафе” (20.11.2023)“

Не пропускайте най-важните новини – последвайте ни в Google News Showcase

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС глоби "Епъл" с рекордните 1,8 млрд. евро - Свят

Европейската комисия наложи на „Епъл“ глоба в размер на 1,84 млрд. евро за неспазване на правилата на ЕС за конкуренция на онлайн пазара на музика – безпрецедентна санкция, която американският гигант обяви, че ще обжалва, предаде АФП. Друга популярна платформа за стрийминг на музика, подаде жалба в Брюксел срещу практиките […]
ЕС глоби "Епъл" с рекордните 1,8 млрд. евро - Свят