La Roche-Posay – приятел в грижата за кожата

Атанас Янев

Френската марка La Roche-Posay е емблематична със своите дермокозметични продукти, които предлагат решение за хората, водещи ежедневна борба с различни проблеми и типове чувствителност на своята кожа.

Когато търсим качествена козметика за лице, все повече се интересуваме доколко е съобразена с потребностите на чувствителната и проблемна кожа. Причина за това е все по-интензивното излагане на замърсен въздух, вода и нивата на стрес в ежедневието – фактори, неминуемо оказващи своето негативно влияние върху епидермиса. Поради осезаемата нужда от специфични грижи за лицето в последните няколко десетилетия бе обособено ново направление – дермокозметика.

Френската марка La Roche-Posay е емблематична със своите дермокозметични продукти, които предлагат решение за хората, водещи ежедневна борба с различни проблеми и типове чувствителност на своята кожа.

Малко повече за марката

Както миналото, така и настоящето на френския гигант са тясно свързани с термален извор, разположен в департамента Виен до Париж. В градчето Ла Рош-Позе в началото на 20.век се появява балнеоложки център, ефикасно лекуващ кожни заболявания с помощта на термална вода. Постепенно станцията се превръща в спа курорт (1913 година), а през 1928 г. новосъздадената компания започва разработката на продукти с термална вода за домашно лечение на пациентите от центъра.

В средата на 70-те се появяват лабораториите на марката Ла Рош-Позе благодарение на Рене Левайер. Той пределя и концепцията на компанията, а именно: грижа за кожата с козметика, създадена от дерматолози и предписана от дерматолози.

Производството на продукти за масова употреба, базирани на прочутата термална вода, започва през 90-те и неотменно следва принципите, зададени от основателя на бранда. Днес прекрасните серии за лице могат да бъдат открити във всяка добра онлайн аптека по целия свят.

Най-характерно за Ла Рош-Позе е, че съчетава богатата на минерали, антиоксиданти и олигоелементи термална вода с иновативни научни постижения. Във формулите си марката влага съставки, прецизно подбрани и преминали много стриктни тестове за антиалергичност и безопасност дори и за най-чувствителната кожа. Самите продукти са създадени в резултат на задълбочени медицински изследвания с участието на видни дерматолози.

Всеки артикул на бранда се отличава с терапевтично действие за специфични проблеми – екзема, акне, псориазис, алергии, стареене на кожата дори и за овладяване на странични ефекти, получени след лечение на рак. Подходът е максимално индивидуализиран към различните потребности и състояния.

La Roche-Posay – решение за проблемна и чувствителна кожа

Неслучайно марката е препоръчвана от над 90 хил. дерматолози от цял свят. Тяхното квалифицирано мнение е неоспоримо доказателство за качество и благоприятния, бърз ефект върху атопична или склонна към акнеични прояви кожа.

В портфолиото на Ла Рош-Позе се съдържат продукти за грижа за различни типове чувствителна кожа на възрастни, тийнейджъри, новородени и деца.

Основните гами за лице, към които можете да се насочите, са:

  • Effaclar – против мазна и кожа, предразположена към акне;
  • Toleriane – за чувствителна кожа, склонна към алергия;
  • Lipikar – за помощ в борбата със сухата и атопичната кожа и др.

Пазарувайки лекарства онлайн, ще бъдете удивени от разнообразните варианти за хигиена и ежедневна грижа, както и гримове на марката. В зависимост от нуждите си можете да изберете висок клас слънцезащитни формули, ненадминати серии за хидратация, против стареене и много други.

Дермокозметиката на френската компания La Roche-Posay е с насоченост към цялото семейство, а високата поносимост на съставките в ефикасните формули са причина милионите потребители вече десетилетия наред да се доверяват на продуктите ѝ.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Габриел: За влизането ни в Шенген водещ е балансът между очакванията и резултатите - България

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел участва в мащабния международен Стратегически форум в Блед. В панела „ЕС – лидер във вземането на решения “ бяха обсъдени нуждата от бъдещи реформи на ЕС, разширяването и очакванията на държавите членки. Вицепремиерът подчерта, че при дебатите водещ трябва да […]
Габриел: За влизането ни в Шенген водещ е балансът между очакванията и резултатите - България