Правителството даде зелена светлина за детската болница в Бургас – България

Венцислава

Министерският съвет прие решение за одобрение създаването на „Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести „Св. Анастасия“ ЕООД в Бургас, съобщиха от правителствената информационна служба, предава Dariknews.bg.

Новото лечебно заведение ще бъде многопрофилна болница за активно лечение на детски болести, като се създава с решение на Министерския съвет, в съответствие с промените в Закона за лечебните заведения.

Детето, транспортирано със „Спартан“ от Бургас, продължава да е в тежко състояние

Тригодишният бизнес план за развитието на болница „Св. Анастасия“ предвижда лечебното заведение да разполага със 133 болнични легла. Въз основа на постъпили от РЗИ и НЦОЗА данни и информация е изготвена комплексна оценка по реда на чл. 37а, ал. 1 и 5 от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Констатирано е, че осъществяването на проекта на община Бургас за разкриване на лечебно заведение за болнична помощ единствено за деца отговаря на потребностите и ще осигури високоспециализирано и комплексно лечение на пациентите, като ще допринесе за навременността и качеството на предоставяната педиатрична помощ не само в областта, но и в целия Югоизточен район.

Израел ще ни помага с експертиза за създаването на Национална детска болница

Разкриването на специализирано лечебно заведение за болнична помощ за деца е в унисон с анализите и препоръките в Националната здравна карта на дългосрочните нужди от здравни услуги приета с Решение № 1073 от 29.12.2022г. на Министерския съвет.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и становище от НЗОК, според което новите дейности „ще бъдат предвидени във финансовите планове на НЗОК за периода от 2027 г.“.

Rate this post
Next Post

Двойка инфлуенсъри се впуска в надпреварата в „Един за друг” - Любопитно

. След емоционално гласуване и много сълзи, първите участници, които напускат най-вълнуващата любовна надпревара в родния ефир „Един за друг“ са Надежда и Симеон от Хасково. Двамата се затрудниха с изпълнението на предизвикателството за двойки, в което трябваше да покажат воля и непоколебим дух. Това ги изправи на елиминации срещу […]
Двойка инфлуенсъри се впуска в надпреварата в „Един за друг” - Любопитно