Правителството даде зелена светлина за детската болница в Бургас – България

Венцислава

Министерският съвет прие решение за одобрение създаването на „Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести „Св. Анастасия“ ЕООД в Бургас, съобщиха от правителствената информационна служба, предава Dariknews.bg.

Новото лечебно заведение ще бъде многопрофилна болница за активно лечение на детски болести, като се създава с решение на Министерския съвет, в съответствие с промените в Закона за лечебните заведения.

Детето, транспортирано със „Спартан“ от Бургас, продължава да е в тежко състояние

Тригодишният бизнес план за развитието на болница „Св. Анастасия“ предвижда лечебното заведение да разполага със 133 болнични легла. Въз основа на постъпили от РЗИ и НЦОЗА данни и информация е изготвена комплексна оценка по реда на чл. 37а, ал. 1 и 5 от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Констатирано е, че осъществяването на проекта на община Бургас за разкриване на лечебно заведение за болнична помощ единствено за деца отговаря на потребностите и ще осигури високоспециализирано и комплексно лечение на пациентите, като ще допринесе за навременността и качеството на предоставяната педиатрична помощ не само в областта, но и в целия Югоизточен район.

Израел ще ни помага с експертиза за създаването на Национална детска болница

Разкриването на специализирано лечебно заведение за болнична помощ за деца е в унисон с анализите и препоръките в Националната здравна карта на дългосрочните нужди от здравни услуги приета с Решение № 1073 от 29.12.2022г. на Министерския съвет.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и становище от НЗОК, според което новите дейности „ще бъдат предвидени във финансовите планове на НЗОК за периода от 2027 г.“.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Двойка инфлуенсъри се впуска в надпреварата в „Един за друг” - Любопитно

. След емоционално гласуване и много сълзи, първите участници, които напускат най-вълнуващата любовна надпревара в родния ефир „Един за друг“ са Надежда и Симеон от Хасково. Двамата се затрудниха с изпълнението на предизвикателството за двойки, в което трябваше да покажат воля и непоколебим дух. Това ги изправи на елиминации срещу […]
Двойка инфлуенсъри се впуска в надпреварата в „Един за друг” - Любопитно