Арестуваха Грета Тунберг в Германия – Свят

Венцислава

Грета Тунберг е сред активистите, които бяха арестувани по време на протести на площадката на голяма мина за лигнитни въглища в Германия, за която операторът RWE планира разширяване.

Стотици активисти за климата възобновиха своите демонстрации в Западна Германия във вторник срещу унищожаването на село Люцерат, което ще бъде погълнато от мината.

Грета Тунберг: Заедно все още можем да избегнем най-лошото

Десетки климатични активисти се залепиха за главна улица в западния германски град Кьолн и за държавна сграда в Дюселдорф.

Група от около 120 активисти окупира въглищните железопътни линии до електроцентрала на енергийната компания RWE.

Тези, които отказаха да напуснат релсите, бяха отнесени насила от полицията, предаде ДПА.

Освен това няколко души окупираха гигантски копач във въглищната мина „Инден“, докато стотици други протестиращи се присъединиха към шествие близо до Люцерат.

Грета Тунберг публикува книга за климатичните промени

Самото село беше евакуирано от полицията през последните дни и е изолирано. Шведският климатичен активист Грета Тунберг също участва в протеста край Люцерат.

Next Post

Извънредно положение в Сърбия заради порои - Свят

В сръбските градове Приеполе, Сеница и Нови пазар е обявено извънредно положение поради проливните дъждове и преливане на реките, съобщи сръбската национална телевизия РТС. Двама души се издирват в Нови пазар. Изграден е още един насип на река Лим за защита на село Бродарево. Прелели са също река Биелица и […]
Извънредно положение в Сърбия заради порои - Свят

Може да харесате още