Meta работи върху нова социална мрежа – Свят

Венцислава

Компанията Meta, която притежава социалните мрежи Facebook и Instagram, обяви днес, че работи върху нова социална мрежа. Според описанието това може би ще бъде конкурент на Twitter, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обмисляме една децентрализирана и независима социална мрежа,

позволяваща споделяне на писмени съобщения в реално време“, се казва в изявление на Meta, изпратено до Франс прес. 

Според специализирания сайт „Платформър“ ще става дума за ново приложение,

което ще бъде замислено така, че да взаимодейства с други мрежи от същия тип, като например Мастодон, който си спечели относителна популярност след закупуването на Twitter от милиардера Илон Мъск миналия октомври.

Мастодон функционира благодарение на децентрализирани сървъри, без централно ръководство, нито взимаща решения власт.

Ако Meta изпълни намерението си, тогава ще става дума за значително скъсване с досега използваната стратегия от технологичните гиганти, които винаги са предпочитали да работят в затворена среда и със свои собствени правила на употреба.

Новината идва в момент, в който Twitter губи скорост, след като бе закупен от Мъск.

Тогава той уволни половината от служителите си. Twitter освен това в последно време редовно е жертва на технически бъгове.

Next Post

Гепарди се връщат сред природата в Индия след 70 години - Любопитно

Двойка намибийски гепарди бяха пуснати на свобода сред природата в Индия като част от проект за възстановяването на популацията на тези диви котки, изчезнала преди повече от 70 години в страната, съобщи министърът на околната среда Бхупендер Ядав, цитиран от АФП, предаде БТА. Two Namibian cheetahs relocated to India last […]
Гепарди се връщат сред природата в Индия след 70 години - Любопитно

Може да харесате още