Кипър разреши сватбите в музеи и исторически места

Атанас Янев

БНР съобщи нещо изключително любопитно, а именно, че правителството на Кипър официално е разрешило сключването на граждански бракове в музеи и различни исторически места. Важно е да се отбележи, че е даден ход и на най-големия проект в страната в областта на културата – главният музей на Кипър ще се помещава в нова сграда, чието строителство вече е започнало. Проектът е за над 120 млн. евро.

Конкретни паметници на Античността и исторически музеи ще бъдат отворени отсега нататък за сватби. Разбира се, тяхното използване ще се осъществява чрез заплащането на специални такси като трябва да бъдат покрити и изискванията за броя присъстващи на бракосъчетанието. Правителството информира още, че входът в цели 12 кипърски музея става свободен като таксите отпадат включително в Кипърския музей, който е най-големият археологически център на острова, в Етнографския музей в Никозия, както и в редица други местни исторически, етнографски и археологически експозиции.

 

Next Post

Тръгва ли си Холанд? Борусия с ултиматум към норвежеца

Мино Райола – агентът на младия норвежки талант Ерлин Холанд – продължава с постоянните намеци в публичното пространство относно потенциалните отбори, в които може да бъде трансфериран голмайсторът на Борусия (Дортмунд). Холанд има договор с германския отбор до 30 юни 2024 година, но специална клауза в контракта му дава възможност […]

Може да харесате още