Петкова: Няма вариант за кабинет с втория мандат – България

Венцислава

„Това, което вчера Асен Василев изрече е недопустимо и скандално. Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър, той няма да получи никога повече подкрепата на ПП ГЕРБ. Габриел е човек с достойнство и безупречна репутация. Ние няма да допуснем този човек да фигурира в кабинети по никакъв повод“.

Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова.

Назарян: Даваме време на ПП-ДБ за проява на разум

„Имаме споразумение за ротационно управление 18 месеца – по 9 месеца. Всеки един от министрите се е съгласил на това, когато е дал съгласието си в споразумението за ротация. Тагарев беше обсъждан в продължение на няколко дни“, отбеляза Петкова.

Според нея отказът да бъде подкрепен кабинетът на Мария Габриел „е саботаж от страна на „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ и нежеланието им да се състави кабинет с кандидата на ГЕРБ. От ПП-ДБ искат явно избори и всичко, което се разигра вчера, показва точно това“.

„Да припомня – Денков подаде оставката на кабинета, нямахме уговорка за дата 6 март, не фигурира в нито един документ тази дата, това беше без знанието на Мария Габриел и когато нашият кандидат беше в чужбина, в този момент ПП-ДБ използваха парламентарна възможност да бъде включена точката в дневния ред на Народното събрание и така се гласува оставката на правителството. Това беше непочтен ход“, заяви Петкова.

„Всяко от имената, които са предложени от Габриел, е обсъждано с тях. За всеки министър сме водили дълги преговори“, подчерта Петкова.

Лорер: Случилото се вчера показа, че не можем да имаме доверие на Мария Габриел

„ПП-ДБ искат да тласнат България към предсрочни избори, целта им от началото е правителство с втори мандат. ГЕРБ иска стабилно управление. Ние сме отворени за разговори. Миналата година се отказахме да предложим кабинет с нашия мандат, а правителството беше подкрепено с мандата на ПП-ДБ, при положение, че те не бяха победители на изборите“, припомни Петкова.

„Няма вариант за кабинет с втория мандат. Имаме още време. Денков заяви, че те очакват преговори. С втория мандат няма да се получи нищо“, каза Петкова.

„Дали ще има нови разговори с ПП-ДБ зависи от Мария Габриел“, добави Петкова.

Не пропускайте най-важните новини – последвайте ни в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Куюмджиев с прогноза колко ще поскъпне токът от 1 юли - България

„От 1 юли токът ще поскъпне с около 7%. Правителството реши за увеличаване на дневната тарифа с 5% и отпадане на нощната. Това означава около 5-6 лева по-високи сметки на домакинство”, заяви енергийният експерт и бивш зам.-енергиен министър Явор Куюмджиев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. По думите му либерализацията на […]
Куюмджиев с прогноза колко ще поскъпне токът от 1 юли - България

Може да харесате още