Вучич: Великите сили ще опитат да завършат отнемането на Косово от Сърбия – Свят

Венцислава

Сръбският президент Александър Вучич обвини Запада, че се готви да „отнеме Косово от Сърбия“.

„Великите сили ще се опитат официално да завършат отнемането на Косово и Метохия от Сърбия през следващата година“, заяви Вучич в интервю за вестник „Политика“.

САЩ: Сръбските войски са започнали да се изтеглят от границата с Косово

Вучич заяви, че следващата година ще бъде решаваща за Сърбия по няколко причини – за стабилността, мира“, но също така и „за опита да се узакони създаването на албанска държава на територията на южната сръбска провинция“.

Президентът на Сърбия Александър Вучич, заяви тази вечер на заключителния митинг на коалицията, събрана около листата „Сърбия не трябва да спира“ в Крагуевац, че няма да се задоволи с нищо друго освен със спечелването на абсолютно мнозинство в парламента.

НАТО засилва присъствието си в Косово с 600 британски военни

Очаквам да ги победим. Да ги победим и да си осигурим абсолютно мнозинство в сръбския парламент. Повече от 125 мандата, за да има мир и стабилност в Сърбия и да се знае накъде ще върви. Ето защо ви моля да се включите и да ги победим по-убедително от всякога. Абсолютното мнозинство. Ние не бихме били доволни от другото“, заяви Вучич.

Next Post

Хусите водят преговори с международни субекти относно "операциите" в Червено море - Свят

Свързаното с Иран йеменско шиитско бунтовническо движение „Ансар Аллах“ (хусите) участва в преговори с други „международни субекти“, водени с посредничеството на Оман, а предметът на разговорите са операциите на хусите в Червено и Арабско море, съобщи говорител на бунтовническото движение, след поредицата нападения срещу кораби, извършени от групировката, цитиран от […]
Хусите водят преговори с международни субекти относно "операциите" в Червено море - Свят

Може да харесате още