Сняг и бури сковаха Румъния – Свят

Венцислава

Лошото време продължава да създава проблеми в Румъния, съобщава телевизия Диджи 24. За днес са обявени оранжев и жълт код за снеговалеж и силен вятър, а според румънските метеоролози лошото време ще се задържи до събота. 

Редица пътища в страната са блокирани от сняг, а силният вятър е съборил на много места дървета, които са нанесли щети на автомобили, обобщава Диджи 24.

Снежни блокади и силен вятър в Румъния

Снегът и виелиците объркаха движението в окръг Брашов в централата част на страната. Заради силен снеговалеж, трафикът бе спрян за три часа между селищата Ръшнов и Предял. Някои шофьори решиха да отседнат в окръга, за да изчакат подобряване на времето. Фирмите за поддръжка на пътищата са се намесили с 98 машини и са разпръснали над 600 тона материали за зимно поддържане на пътищата.

Силен сняг валя и в северната част на страната, информира Диджи 24. В окръг Харгита движението по европейски път 578 бе напълно блокирано. Силният вятър събори две дървета на пътя. В окръга са наложени ограничения за движение на тежкотоварни камиони. Получени са множество сигнали от хора, закъсали на пътя. Има населени места с прекъснато електроподаване.

Сняг в Румъния

Седем окръжни шосета в североизточния окръг Нямц са блокирани заради снеговалеж и навявания, съобщи днес Окръжният инспекторат на полицията, цитиран от Диджи 24. По останалите пътища в окръга движението се осъществява при зимни условия, а от пътна полиция призовават шофьорите към повишено внимание.

Next Post

Емоционална раздяла с Виктория и Георги в „Един за друг” - Любопитно

Емоционално гласуване и важен избор предопределиха следващата двойка, която напуска романтичната надпревара „Един за друг“ да бъдат Виктория и Георги. Те попаднаха на елиминации за трети път, след като не се представиха добре в тандемното предизвикателство. Конкурентите им Габриела и Десислав събраха три гласа, докато Викси и Георги получиха две […]
Емоционална раздяла с Виктория и Георги в „Един за друг” - Любопитно

Може да харесате още