„Хамас“: Израел разруши 47 джамии и 7 църкви – Свят

Венцислава

Палестинското правителство в Ивицата Газа заяви, че откакто Израел е започнал офанзивата си срещу „Хамас“, въздушните удари са разрушили 47 джамии и 7 църкви, съобщава „Ал Джазира“.

По-рано пресслужбата на правителството на Газа съобщи, че израелската армия е заплашила да бомбардира православен културен център и училище, в което са настанени повече от 1500 разселени палестинци. Както и, че през последните три седмици са били разрушени 203 училища и 80 правителствени учреждения.

Израелски танкове навлязоха в покрайнините на Газа

Директорът на службата Салама Мааруф заяви, че 220 000 жилища са били повредени от масираните бомбардировки, а 32 000 сгради са напълно разрушени.

Министерството на здравеопазването в ивицата Газа, която е контролирана от „Хамас“, обяви днес, че броят на убитите там от началото на войната между Израел и палестинското ислямистко движение на 7 октомври вече е 8306, предаде „Франс прес“.

Израел предупреди палестинците: Бягайте на юг

Според министерството сред жертвите са 3457 деца и 2136 жени, като тази информация не може да бъде потвърдена по независим път.

Над 21 000 души са били ранени в същия период на тази палестинска територия.

Next Post

Това ли е Ноевият ковчег: Мащабни разкопки в Турция разкриха останки - Любопитно

По време на мащабни разкопки на геоложки обект в Турция археолози откриват руини, които според тях приличат на Ноевия ковчег. Това изследване, проведено от изследователския екип на планината Арарат и Ноевия ковчег, е съвместна работа между три турски и американски университета, която започва през 2021 г. Тяхната цел е да […]
Това ли е Ноевият ковчег: Мащабни разкопки в Турция разкриха останки - Любопитно

Може да харесате още