„Вашето мълчание е оглушително“: Протест с искане за освобождаване на заложниците на „Хамас“ – Свят

Венцислава

Над хиляда души демонстрираха в Париж днес с искане за освобождаване на оставащите в плен хора, отвлечени от „Хамас“ при атаката му в Израел на 7 октомври, предаде Франс прес.

Проявата се състоя по случай половин година от началото на войната в ивицата Газа, започнала с изненадващото нападение на палестинското ислямистко движение в Израел.

„Освободете заложниците!“, скандираха демонстрантите, събрали се на площад „Трокадеро“ срещу Айфеловата кула по призива на Представителния съвет на еврейските институции на Франция. Някои от тях държаха плакати с надпис „Вашето мълчание е оглушително“.

„По света забравиха тези заложници“, каза за АФП една жена, държейки портрет на 73-годишния израелец Гад Хагай, който според нея е бил „отвлечен и екзекутиран в плен“.

Бойци на „Хамас“ отвлякоха над 250 души при атаката си в Израел. 129 от тези хора остават в плен според представители на израелските власти, които смятат 34 от тях за мъртви, отбелязва АФП.

* Вижте и това видео от архива ни: Протест в Израел заради смъртта на заложници в Газа

Не пропускайте най-важните новини – последвайте ни в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Асен Василев отговори на Людмила Петкова за фискалния резерв - България

„Резерв в края на март 9.9 милиарда лв. Големи плащания направени в началото на април: 1.6 милиарда към БЕХ за дълга на „Топлофикация“ и 1.5 милиарда за изплащане на пенсиите през април. Очакваните данъчни приходи през април са 3.9 милиарда лв. и пристигат на 14-ти (ДДС) и след 25-ти (Данък […]
Асен Василев отговори на Людмила Петкова за фискалния резерв - България

Може да харесате още