Голяма част от билетите за спектакъла с участието на Джон Малкович у нас свършиха за два часа – Любопитно

Венцислава

Представления с участието на Джон Малкович в Народния театър ще има в три поредни вечери – на 16, 17 и 18 февруари. Холивудската звезда за първи път ще играе на българска сцена и ще участва в спектакъла „В самотата на памуковите полета”, а на сцената ще си партнира с литовската актриса Ингеборга Дапкунейте.

Днес пред театъра се извиха големи опашки от желаещи да си закупят билет. Само за първите два часа са били продадени над 70% от всички пропуски.

Първи с пропуск за спектакъла се сдоби Божидар. Обясни каква е причината да чака пред касите с часове.  „У Джон Малкович ме впечатлява начина, по който той влиза в персонажите. Има нещо специфично у него – кара го едновременно да изглежда естествено, но и любопитно на екран”, разказва той.

Други го определиха като идол и пример.

„Просто до такава степен оживява ролята чрез него, че не можеш да си представиш, че той не е актьорът, който въплъщава”, споделя Димитър.

Американският актьор има две номинации за „Оскар“, носител е на награда „Еми“ и на три отличия „Златен глобус“.

Красноречието и неговата експресивност бързо му печелят световна слава.

„Чудих се точно с какво е по-различен от всички останали и лично за себе си откривам лекотата, с която пресъздава всички свои образи… Той е единственият актьор, който е номиниран за това, че е изиграл сам себе си”, казва Дарин Ангелов.  

„Истината е, че да бъдеш Джон Малкович може да бъде само Джон Малкович. Той не може да бъде заменим, той е единствен”, допълва Ана Пападопулу.

Звездата в киното на Малкович изгрява през 80-те. Пътят му към Холивуд обаче минава през Бродуей.

Джон Малкович започва своята кариера като театрален актьор. И през февруари българската публика ще го види именно като такъв в пиесата „В самотата на памуковите полета”. Режисьор ще е Тимофей Кулябин.

„Веднага след премиерата на „Самотата на памуковите полета” с Инеборга Дапкунайте и Джон Малкович той дойде да поставя в Народния театър. Което, само по себе си, подсказва за нивото на Народния театър в световен мащаб вече”, категоричен е Дарин Ангелов.

„Народният театър се открива за подобни големи събития и те няма да бъдат прецедент. Смятам, че хората имат нужда от изкуство… особено в трудни времена”, споделя Ана Пападопулу.

Цените на билетите варираха между 50 и 400 лева. За същото представление в Атина струват около 55 евро. Причината за по-евтините билети в Гърция обаче е, че всъщност по-голямата част от цената им се поема от частната фондация „Онасис“.

Феновете ще могат да закупят своя пропуск от сайта и касите на театъра, както и от мрежата на Eventim. За ексклузивна информация в следващите дни следете официалните канали на Народния театър в социалните медии. NOVA е медиен партньор на спектакъла „В самотата на памуковите полета“.

Rate this post
Next Post

Българка и бебето ѝ са блокирани в Сърбия - Свят

Близо 4-ри месеца българка и бебето ѝ са блокирани в Сърбия и не могат да се приберат у нас. Причината – жената ражда преждевременно в Ниш, докато пътува от Австрия към България, предава NOVA. Сръбските власти отказват да издадат паспорт на детето без съгласието и на двамата родители. От бащата, […]
Българка и бебето ѝ са блокирани в Сърбия - Свят