Какво да правим, ако смарфонът ни се намокри – Технологии

Венцислава
Какво да правим, ако смарфонът ни се намокри
Архив   

Източник:
Samsung

Доста актуални модели смартфони са водоустойчиви, но все още има и много мобилни телефони, които не обичат водата. Колкото и човек да е внимателен, не малко устройства се оказват намокрени в един момент, отбелязва CNET.

През годините са се изградили различни препоръки и митове за мерки, които да се предприемат, ако смартфон бъде намокрен – залят или потопен във вода или друга течност. Някои производители също са издали свои препоръки.

Apple например казва, че ако iPhone се намокри потребителят трябва да предприеме няколко стъпки. Първо, тук компанията е описала кои модели са водо- и прахоустойчиви и до каква степен.

Apple съветва да не се прекалява с мокренето дори и на водоустойчивите смартфони. Ако телефонът е мокър, той не трябва да бъде зареждан, докато не изсъхне напълно. Особено важно е портът на устройството да е напълно сух. Компанията препоръчва да се изчака минимум 5 часа преди да се прави опит за зареждане.

Хората ще могат сами да ремонтират сгъваемия Pixel

Може да се „помогне“ на телефона, като бъде подсушен с мека кърпа, която не оставя власинки. След това е добре да бъде поставен леко повдигнат с порта надолу, за да може остатъчната вода да се оттече.

Samsung има сходни препоръки. Компанията предлага много повече смартфони, включително и модели без водоустойчивост. При намокряне на такова устройство, тя препоръчва то веднага да бъде изключено и подушено със суха кърпа.

Ръст на интереса към сгъваемите смартфони

След това трябва да бъде оставено на сухо, като при възможност, е добре да е пред вентилатор, за да може да изсъхне с помощта на въздуха. Също е добре да се прояви търпеливост и да се изчака няколко часа.

И двете компании казват да не се използва топлина, за да се ускори изсушаването. В никакъв случай устройството не трябва да се поставя във фурна, микровълнова, да се оставя на слънце или да се обдухва със сешоар.

Сгъваемите таблети може да са следващата мания

Samsung показа два нови сгъваеми смартфона

Други методи за ускоряване на попиването на влагата са познатите пликчета със силициеви топчета, които идват в кутиите на много устройства. Ще са нужни доста такива пликчета, така че това решение не винаги е удачно в домашни условия. Оризът обаче не може да се справи с изсушаването на влагата вътре в корпуса на устройството, затова не е препоръчително решение.

Apple може да представи още по-скъп iPhone Ultra

Бащата на мобилния телефон: Все още нямам представа какво е TikTok

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Next Post

Защо Threads все още не се предлага в Европа - Технологии

Threads    Източник: Threads / Meta Социалната мрежа Threads продължава да привлича голям интерес. В рамките на около четири дни тя вече има над 100 млн. регистрирани потребители в над 100 държави. Обаче Threads не се предлага в Европейския съюз, поне не официално. Това ще продължи да е факт още […]
Защо Threads все още не се предлага в Европа

Може да харесате още