След опит за спиране на делото: Започна процесът срещу Анка Михайлова, обвинена в убийството на дъщеря си – България

Венцислава

С разпит на над 20 свидетели и вещи лица ще протече процесът срещу Анка Михайлова, известна още като „Мама Айше“.

След двучасово заседание и опит за спиране на съдебния процес, Окръжен съд – Пловдив все пак ще разгледа делото на Анка Михайлова, която е обвинена, че умишлено е умъртвила осиновената си дъщеря Севда в условие на домашно насилие.

Случаят стана известен през миналата година, когато детето е било откарано в болница с черепно-мозъчна травма, изпаднало в кома и по-късно е починало.

Анка е осиновила детето, отглеждала го е и се е грижела за него. С времето жената започнала да проявява агресия към дъщеричката си. Причината била, че тя променя установения начин на живот на Михайлова и това е създало дискомфорт у нея.

На 23 септември 2022 година Анка се ядосала от движенията на детето от стая в стая и започнала многократно да го хапе по тялото и да го дере с нокти, ударила го и с юмрук в лицето. По-късно вечерта майката отново проявила агресия към дъщеря си, като я ударила с ръка в задната част на главата.

На заседанието днес присъстваха двама от защитниците на Михайлова – адвокат Будаков и адвокат Харалампиев, които изразиха желанието си делото да бъде върнато за доразследване и да бъдат коригирани неточностите в обвинителния акт. 

Будаков изрази притесненията си, че в голяма част от следствените действия не е участвал като защитник на обвиняемата, което засяга нейните интереси. 

Той допълни още, че приема за повърхностна и неточна изготвената психиатрична експертиза на Михайлова и пожела повторна, такава с нов лекарски състав.

Преки директни удари в лицето с юмрук на падналото в безпомощно състояние дете е причината за мозъчната травма. Не съм виждал, такова заключение за 60-годишната ми кариера. Женската ръка не е нож, не е брадва, за да остави следи в меката част на лицето„, допълни той.

Няколко пъти адвокат Будаков изрази желанието си делото да бъде разгледано при закрити врати без присъствието на журналисти, които били определили жената като човекоядец. 

„Шумотевицата по този случай стана и причината за цялото дело“.

Съдът търпеливо изслуша защитниците и се оттегли на заседание. Съдия Семкова счете, че няма причина делото да бъде прекратено и изрази становище, че желанията на двамата адвокати са неоснователни на този етап в процеса. 

Тя допълни още, че няма основания делото да премине без присъствието на журналисти и насрочи следващото заседание за 10 януари от 9:30 и 13:30, когато ще се разпитват свидетели. 

Потвърдени бяха паричната гаранция в размер на 3000 лева и забраната на Михайлова за напускане на страната

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радостин Василев: Най-страшно е поведението на "Възраждане" - България

„Днес имаше война на корупционерите“. Това коментира пред журналисти в парламента независимият народен представител Радостин Василев във връзка с избора на подуправител на Национална здравноосигурителна каса (НЗОК). За кандидатурата на избрания за подуправител Момчил Мавров гласуваха депутатите от ГЕРБ-СДС и ДПС, „против“ бяха депутатите от „Продължаваме промяната – Демократична България“, […]
Радостин Василев: Най-страшно е поведението на "Възраждане" - България