Над 1,5 млн. души излязоха на протестите във Франция – Свят

Венцислава

Противниците на пенсионната реформа организираха общонационални протести и стачки за 12-и ден от началото на годината в цяла Франция. Според данни на синдиката Обща конфедерация на труда в тях са участвали над 1,5 милиона души, а според френското вътрешно министерство в акциите и протестите са участвали 380 000 души, предаде Франс прес.

Според префектурата в Париж протестиращите там са били едва 42 000, но синдикатът Обща конфедерация на труда казва, че в столицата демонстрантите са били над 400 000, допълва Франс прес.

Протестите във Франция продължават, нови сблъсъци с полицията

На редица места, в това число и Париж в района на сградата на Централната банка на площад „Бастилия“ избухнаха сблъсъци и силите на реда трябваше да се намесят. Протестиращите се опитаха да нахлуят в сградата на банката, но не успяха. Преди това демонстранти нахлуха в централата на модния гигант „Луи Вюитон“ в района на „Шан-з-Елизе“.

Към този момент се съобщава за 36 задържани в Париж, но обикновено данните за арестите в столицата и страната по време на протестите излизат едва на сутринта на следващия ден.

Запалени контейнери, сълзотворен газ: Сблъсъци на протестите във Франция

Общонационалният ден на протести и стачки предшества заседанието на френския Конституционен съвет, който утре се произнася по въпроса за пенсионната реформа.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Благодатният огън пристигна в България (СНИМКИ/ВИДЕО) - България

Благодатният огън бе донесен у нас. Правителственият самолет кацна преди минути от Йерусалим. Българската църковна делегация бе водена от Старозагорския митрополит Киприан, предаде БТА. ВИЖТЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА ТУК Благодатният огън пристигна в България Духовниците присъстваха на богослужението в храма „Възкресение Христово“ в Йерусалим, където над гроба на Иисус Христос всяка […]
Благодатният огън пристигна в България (СНИМКИ/ВИДЕО) - България