Над 1,5 млн. души излязоха на протестите във Франция – Свят

Венцислава

Противниците на пенсионната реформа организираха общонационални протести и стачки за 12-и ден от началото на годината в цяла Франция. Според данни на синдиката Обща конфедерация на труда в тях са участвали над 1,5 милиона души, а според френското вътрешно министерство в акциите и протестите са участвали 380 000 души, предаде Франс прес.

Според префектурата в Париж протестиращите там са били едва 42 000, но синдикатът Обща конфедерация на труда казва, че в столицата демонстрантите са били над 400 000, допълва Франс прес.

Протестите във Франция продължават, нови сблъсъци с полицията

На редица места, в това число и Париж в района на сградата на Централната банка на площад „Бастилия“ избухнаха сблъсъци и силите на реда трябваше да се намесят. Протестиращите се опитаха да нахлуят в сградата на банката, но не успяха. Преди това демонстранти нахлуха в централата на модния гигант „Луи Вюитон“ в района на „Шан-з-Елизе“.

Към този момент се съобщава за 36 задържани в Париж, но обикновено данните за арестите в столицата и страната по време на протестите излизат едва на сутринта на следващия ден.

Запалени контейнери, сълзотворен газ: Сблъсъци на протестите във Франция

Общонационалният ден на протести и стачки предшества заседанието на френския Конституционен съвет, който утре се произнася по въпроса за пенсионната реформа.

Next Post

Благодатният огън пристигна в България (СНИМКИ/ВИДЕО) - България

Благодатният огън бе донесен у нас. Правителственият самолет кацна преди минути от Йерусалим. Българската църковна делегация бе водена от Старозагорския митрополит Киприан, предаде БТА. ВИЖТЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА ТУК Благодатният огън пристигна в България Духовниците присъстваха на богослужението в храма „Възкресение Христово“ в Йерусалим, където над гроба на Иисус Христос всяка […]
Благодатният огън пристигна в България (СНИМКИ/ВИДЕО) - България

Може да харесате още