Радостин Василев: Най-страшно е поведението на „Възраждане“ – България

Венцислава

„Днес имаше война на корупционерите“. Това коментира пред журналисти в парламента независимият народен представител Радостин Василев във връзка с избора на подуправител на Национална здравноосигурителна каса (НЗОК).

За кандидатурата на избрания за подуправител Момчил Мавров гласуваха депутатите от ГЕРБ-СДС и ДПС, „против“ бяха депутатите от „Продължаваме промяната – Демократична България“, „БСП за България“, четирима депутати от „Възраждане“ и независимият Радостин Василев.

Трифонов: Председателят на НЗОК е личен избор на Асен Василев

Според Василев дебатът е трябвало да бъде за професионалните качества на Мавров.

„Най-страшно е поведението на „Възраждане“ и „Има такъв народ“, които отново свалиха кворума, за да бъде избран кандидат на ГЕРБ. Това не е за първи път. Това е тенденция“, заяви Радостин Василев.

По думите му това показва зависимост от ГЕРБ-СДС и ДПС.

„Видимо е, че тази сглобка не може да функционира, страшното е, че не си говорим за качества и професионален опит, а само за корупция“, добави Василев като визира доклада на Държавна агенция „Национална сигурност“ във връзка с подуправителя на НЗОК Момчил Мавров. 

Петков: Доклад на ДАНС сочи, че кандидатът за шеф на НЗОК е лобирал за частни болници

Той определи случилите си безредици в залата като срамни и визира поведението на депутатите от „Възраждане“, които по думите му са „тръгнали да бият колегите си от ПП-ДБ“.

Next Post

"Уолстрийт джърнъл": САЩ са предоставили на Израел 100 бомби за войната в Газа - Свят

Според материал, публикуван в американското издание „Уолстрийт джърнъл“, САЩ са предоставили на Израел 100 бомби, предназначени за поразяване на укрепени цели или цели, заровени дълбоко под земята, като например военни бункери, както и десетки хиляди други оръжия за войната срещу радикалната групировка „Хамас“, предаде ДПА. „Уолстрийт джърнъл“ съобщи вчера, цитирайки […]
"Уолстрийт джърнъл": САЩ са предоставили на Израел 100 бомби за войната в Газа - Свят

Може да харесате още