Добрев: Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки не е мъртвороден – България

Венцислава

„Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и затова не го изпълнявали. Не, не е мървороден! Мъртвородени за вашето правителство са интересите на България и на българския народ. В следващите дни ще подам сигнал до главния прокурор и шефа на ДАНС срещу премиера и отговорните членове на неговия кабинет“.

Това написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в личния си профил във Facebook.

Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази

„Няма, според мен, никаква политическа целесъобразност в това чрез бездействия или с формални действия, представяни като изпълнение на закона, да се стига до ситуация, в която да е необходимо законодателната власт да изисква от изпълнителната власт да изпълнява законовите си задължения“, допълва той.

„Несъвместимо с функционирането на правовата държава е отговорният министър „любезно“ да е пропуснал да направи това, което законът му разпорежда, и този пропуск продължава месеци наред без да са налице каквито и да било обективни причини за това. Независимо каква правна квалификация би могла да се даде на тези действия и бездействия, без съмнение, е налице грубо незачитане на законите в правова държава, в която Държавата би следвало да е въплъщение на закона в обществото. Неизпълнението на Закона от институции, които трябва да са гарант за неговото стриктно спазване и прилагане поставя въпроса дали не се обслужват чужди интереси – финансови и политически в ущърб на българските граждани и икономическата стабилност на страната“, посочва още Добрев.

Денков: Убеден съм, че бюджетът ще бъде приет и ще бъде реалистичен

Той заяви още, че ще се обърне към главния прокурор и ДАНС да изискат относимите документи и информация, относно изпълнение на задълженията по Закона, обезпечаващи неговото влизане в сила и прилагането му.

Пеевски и Добрев сезираха прокуратурата по казуса „Лукойл“

„Ще помоля Главния прокурор и ДАНС да изискат информация от Министерство на финансите, дали е необходимо да се извърши нотификация на Закона и да се получи положително становище от ЕК по &2, ал. 1, т. 2 от ПЗР на закона. Считам, че е налице основание за предприемане на действия за изясняване на изложените факти и обстоятелства, като в зависимост от резултатите от проверката се надявам да се предприемат действия, включително като се сезират съответните правоохранителни органи“, пише Добрев.

Next Post

Израел потвърди смъртта на военнослужеща от видеозапис на "Хамас" - Свят

Израелските военни потвърдиха днес смъртта на военнослужеща, държана в плен в ивицата Газа, след като палестинското движение „Хамас“ публикува видеозапис, на който тя е жива, последван от снимки на това, което според палестинската фракция е тялото ѝ, след като е била убита при израелски удар, предаде Ройтерс. Това изглежда е […]
Израел потвърди смъртта на военнослужеща от видеозапис на "Хамас" - Свят

Може да харесате още